menü

rólunk

galéria

kapcsolat

rendezvények

esküvői menü

pálinka kóstolás

pálinkafőzde

a kedvezményezett neve: MAGYAR TALLÉROS Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

 

a projekt címe: „Szolgáltatási kapacitás bővítése a Magyar Talléros Kft-nél"

 

a szerződött támogatás összege:  8 860 887  Ft

 

 a támogatás mértéke: 50%

 

a projekt tartalmának bemutatása:

Az elmúlt év tapasztalata alapján számos olyan, 70 fő feletti létszámú rendezvényt kellett visszautasítanunk, amit a jelenlegi konyhai kapacitás alacsony mértéke miatt nem tudtunk vállalni. Jelenleg nagyobb létszámú (70-400 fős) rendezvények lebonyolítását nem tudjuk vállalni, mert a jelenleg meglévő, alábbi konyhatechnológiai eszközök nem alkalmasak arra, hogy magas (és azonos) minőségű, hozzáadott értékű, és megfelelő mennyiségű ételeket készítsünk. Jelenleg csak hagyományos konyhatechnológiai eszközökkel rendelkezünk. Jelenleg 2 db hűtő, 1 db italhűtő, 1 db főző zsámoly, 1 tűzhely, 1 faszenes grill,

1 kemence áll rendelkezésre.  A projekt keretében beszerzésre kerülő sütő-pároló berendezés egyszerre többféle étel elkészítésére ad lehetőséget, mely magas minőségű, és egyszerre több adag étel elkészítését teszi lehetővé. Az elszívőernyők a környezet védelme mellett, a hatékonyságot növelik.

A modern sütő berendezésekkel 50 C – 300 C fok hőmérséklet között konfitálás, vagy akár kenyérsütés is végezhető. Az olajsütő egyenletes sütést tesz lehetővé és e mellett kevesebb olajat használ, mint a hagyományos sütők. A hűtött munkaasztal a munkafolyamatok racionalizálása, a higiénia, a hűtési lánc betartása miatt szükséges. Valamennyi eszközzel jelentős energia megtakarítást lehet elérni,

a hagyományos konyhai technológiához képest. A beszerzésre kerülő vákuum technológiával megvalósítható, un. Sous Vide eljárásnak köszönhetően hosszabb tárolási idő a termék szavatosságának megőrzésével valósítható meg, az élelmiszer nem dehidratálódik, friss marad, tehát nem veszít a súlyából és az ízéből. Asztali keverő-dagasztó-habverő géppel soufflé-kat, sorbet-eket, süteményeket, kenyereket, stb fogunk készíteni. A kés sterilizátor a higiénia miatt elengedhetetlen. A húsdaráló a húsok pépesítése miatt szükséges, míg a mérleg a hozzávalók pontos adagolása miatt fontos. Melegentartó pult

a rendezvények során az elkészített ételek frissességének megörzése érdekében szükséges. Mosogatógép, mosógép pedig a tányérok, poharak tisztításához, valamint a konyharuhák, abroszok helyben történő mosásához szükséges.

 

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2015.10.08

 

projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.2-15-2015-00316